Закуска за чудо и приказ
от Kulinar.bg | 01 март 2014
Мъфини от хляб с шунка и яйца

Имаме една супер лесна и атрактивна рецепта за вас.

 

Мъфини от хляб с вкусен пълнеж. Трябват ви не повече от 30 минути и сте готови със закуската.

 

Продукти за 6 мъфина:

 

6 филийки мек хляб

 

6 яйца

 

сирене Чедър

 

шунка

 

сол и пипер на вкус

 

мазнина за намазване

 

масло за намазване

 

Начин на приготвяне:

 

Отстранете коричките на хляба, след това го разточете с точилка. Намазнете 6 форми за мъфини с малко мазнина.

 

И наредете вътре хляба. Крайчетата му ше се нагънат, но това не бива да ви притеснява, дори е по-красиво. Намажете със стопено масло.

 

Нарежете шунката на лентички и ги наредете във формите. Същото направете и със сиренето. Разбира се, можете да използвате колбас и сирене по ваш вкус.

 

Чукнете по едно яйце във всеки мъфин. Поръсете със сол и пипер на вкус. Загрейте фурната на 190 С.

 

Печете мъфините за 18 минути. Ако ги искате малко по-твърди, то печете за 20 минути, ако не – за около 16 минути.

 

След като извадите мъфините, ги покрийте с фолио и оставете за 5 минути. Яйцата ще продължат да се готвят от собствената си топлина.

 

Ако усетите, че мъфините са леко залепнали, ги извадете, като си помогнете с лъжица.

 

Можете да погледнете видеото, ако не сме били достатъчно ясни в разясненията си.

 

 

Рецепти