Винен кебап върху качамак
Винен кебап върху качамак
Източник: Светла Иванова
Тип ястие: основно
време
50 мин.
порции
Начин на приготвяне
умерено трудна
1

За да организираме добре времето си, първо приготвяме кебапа и докато той се готви, приготвяме и качамака.

2

В мазнина запържваме нарязаното на малки парчета месо. Изваждаме го. В същата мазнина задушаваме нарязаните на ситно лук и чесън. Прибавяме и гъбите.

3

Наливаме виното и когато кипне, прибавяме доматеното пюре и 3 чаши вода. Връщаме месото. (За по-бързо може предварително да се свари месото с подправките и вместо вода се използва бульона, в който се е варило месото.)

4

Добавяме дафинов лист, зърната черен пипер, сол и оставяме да се готви, докато се изпари голяма част от течността и остане на мазнина.

5

Качамака приготвяме по следния начин: Кипваме 2 чаши вода и прясното мляко, добавяме маслото (може и зехтин), посоляваме и започваме постепенно до добавяме царевичното брашно. Използвайте брашно, а не царевичен грис.

6

Бъркаме непрекъснато. Ако още в началото се получат много бучки, пресипваме качамака в друг съд, разбиваме с тел, докато се получи гладка смес и връщаме на котлона. Бъркаме, докато качамакът започне да се отделя от стената на съда, в който го приготвяме.

7

Разсипваме в чинии готовия качамак, като оставяме дупка в средата където слагаме готовия винен кебап.

8

Ястието се сервира топло.

Подобни рецепти
Любопитно