Ябълки с крем
Ябълки с крем
Източник: Thinkstock/Guliver
Тип ястие: десерт
Кулинар: шеф Готвач
време
40 мин.
порции
продукти
Начин на приготвяне
лесна
1

Ябълките се обелват, издълбават в средата и се задушават. Когато омекнат, се изваждат и се нареждат в чиния.

2

В средата се пълнят със сладко от вишни и се заливат с крема.

3

За крема: Жълтъците, млякото и нишестето се варят до сгъстяване. Прибавя се 100 г захар. Оставя се да изстине, като се бърка, за да не стане на бучки. Пълнят се ябълките. Белтъците се разбиват с 200 г захар се разбиват на сняг и се поставят отгоре върху ябълките като шапки.

Подобни рецепти
Любопитно