Шоколадови топки с ром и стафиди
Шоколадови топки с ром и стафиди
Източник: Сия Рибагина
Тип ястие: десерт
Кулинар: Сия Рибагина
време
40 мин.
порции
Начин на приготвяне
лесна
1

Бисквитите се натрошават в купа на ситно, пастите се разчупват на малки парчета и се добавят към бисквитите. Намачкват се хубаво с ръка и се слагат към тях какаото, меда, рома, предварително накиснатите в малко вода стафиди и сладкото.

2

Маслото се разтопява и се изсипва и то в купата. Всичко отново се разбърква и намачква с ръце. Трябва да се получи еднородна лепкава смес.

3

Купата се покрива с домакинско фолио и се оставя в хладилник за 15 мин да стегне малко маслото.

4

От охладената смес се взима по една шепа и се оформят с ръка топчета, поставят се върху чиния и се оставят отново в хладилник за 1 час да стегнат.

5

Накрая се разтопява шоколада на водна баня или в микровълнова и всяко едно топче се потапя в него и отгоре се поръсва с кокос.

6

Изключително сладки стават, от това количество смес се получават около 15-18 бр средни топки.

Подобни рецепти
Любопитно