Стопяваме шоколада на водна баня. Загрейте го до 46 С. Знаете, че с шоколада трябва да сме прецизни.
Отделяме от него 40 г. Разбъркваме го до получаване на гладна маса. След това го разпределяме в 6 еднократни алуминиеви формички за мъфини. Слагаме от шоколада във всяка форма, като трябва да заеме малко по-малко от половината форма, и започваме с въртеливи движения да го разстиламе по стените на формичката. Излишното количество шоколад връщаме в купата. Нареждаме купичките обърнати в поднос и ги слагаме в хладилника за 30 минути.
Слагаме малините и захарта на котлона. Трябва да заврат за около 5-10 минути. Бъркайте постоянно. Претрийте малиновия сироп през цедка.
Останалите 200 г шоколад отново стопяваме на водна баня. Слагаме към него малиновия сироп и бъркаме. Сложете 1/3 от сметаната в сместа. Разбъркайте. След това сложете тази смес в останалата сметана и отново разбъркайте до смесване.
Извадете формичките с шоколад от хладилника. Направете малък разрез в началото на формичката и отстранете алуминиевите формички. Наредете ги в поднос и ги напълнете в мус. Сложете в хладилника за 2 часа.
След това ги украсете с малини и поръсете с малко пудра захар за контраст.
youtube.com
Е, какво ще кажете, впечатлихте ли се?
Нека сега да погледнем и видеото, за да ни стане напълно ясно как да си направим тези уникални шоколадови кошнички с мус и малини.