Шакшука и една приключенска история
от Kulinar.bg | 01 юни 2013
Любимата рецепта на Яна, татко и мама от "Голямата маняна"

Яна, татко и мама от "Голямата маняна" са пътешественици и свободни души, на които човек съвсем искрено може да завиди!

 

Ако все още не сте се запознали с тяхната невероятна приключенска история, съветваме ви да прочетете интересното интервю в Jenite.bg.

 

Ако пътешествията на Васко, Ели и тяхната очарователна дъщеричка Яна ви заинтригуваха, то ви съветваме да се запознаете с любимата им рецепта. Тя се нарича "шакшука", а как точно се приготвя, научете от самата Ели!

 

Ели, би ли споделила рецепта за ястие, което си опитала на другия край на света и се е превърнало в твое любимо?

 

О, да. Върнахме се с много любими рецепти, но безспорният фаворит се нарича "шакшука". Това е ястие характерно за Близкия Изток и Северна Африка, което Васко научи от единия си спътник на яхтата.


Приготвя се сос от пресни или консервирани домати с няколко лъжици доматено пюре, много чесън, и се подправя обилно с червен пипер.


Накрая в тигана с врящия сос се чукват няколко цели яйца и се оставя няколко минути докато се сготвят.


Отгоре може да се поръси с пресен магданоз или сирене. Уникално вкусно!

 

Още любопитни четива за почивния ден:

 

Легендарните парфюми на великите дами

 

Кои са най-богатите градове в света?

 

Островът на нимфите

Рецепти