Унгария
от Kulinar.bg | 19 юли 2011
В унгарската кухня има множество ястия приготвени от ориз и картофи

Едни от най-обичаните от унгарците ястия са супите, сладкишите и десертите.

 

При приготвянето на супите на територията на страната се наблюдават значителни регионални различия. Най-известните десерти са тортата Добуш и палачинките Gundel.

 

Други много характерни за унгарската кухня ястия са гулашът, ястията приготвени с чушки и малките пелмени наричани нокедли.

 

Традиционна черта на унгарската кухня при приготвянето на месни ястия е смесването на различните видове месо. Обикновено се комбинират говеждо и свинско месо, понякога се добавя и овче.

 

В унгарската кухня има множество ястия приготвени от ориз и картофи, различни видове кнедли и спагети, които обикновено се използват за гарнитура към основното ястие.

 

Използват се и голямо разнообразие от сирена, сред които овче и краве сирене, сирене крема, местните Turo и Trappista, Едам, Ементал и др.

Рецепти