Торта баклава
Торта баклава
Източник: sxc.hu
Тип ястие: десерт
Кулинар: шеф Готвач
време
90 мин.
порции
Начин на приготвяне
лесна
1

Корите се разделят на две части. Половината се нареждат в правоъгълна тава, като между тях се маже с разтопено масло. В средата се слага пълнеж.

2

За пълнежа: Яйцата се разбиват с 150 г захар. Прибавят се брашното с бакпулвера, орехите и канелата. Отгоре се нареждат останалите кори, намазани с масло.

3

Баклавата се нарязва на парчета и се залива с останалата гореща мазнина. Пече се до зачервяване.

4

След като изстине, се залива със захарен сироп.

5

За сиропа: 750 г захар, вода и лимонова киселина се кипват на котлона.

Подобни рецепти
Любопитно