Топки от грис с вишнев сироп
Топки от грис с вишнев сироп
Източник: Thinkstock / Guliver
време
40 мин.
порции
продукти
Начин на приготвяне
умерено трудна
1

Млякото се слага да заври заедно със захарта.

2

От гриста и водата се забърква каша. След това се изсипва при млякото и се бърка, докато се свари.

3

Сваля се от котлона, за да изстине и му се добавят яйцето и канелата.

4

С лъжичка, потопена в мазнина, се грабват топки от гриста и се пържат в силно нагорещена мазнина.

5

Топките се пържат до златист цвят. Нареждат се като пирамида в стъклена чиния, като помежду им се слагат вишните от сладкото.

6

Преди поднасяне се заливат със сиропа от вишновото сладко.

Подобни рецепти
Любопитно