Това наистина е най-лесният начин да обелим чесън!
от Kulinar.bg | 23 февруари 2016
Без да правим почти нищо

Обичате ли чесън? Хапвате ли го в по-големички количества? Няма лошо, той е толкова полезен за здравето, колкото може би никой друг зеленчук. 

 

Но, ако ще хапвате чесън, нека бъде вечер, ама в онези вечери, когато не се очаква да имате близост с някого :) Иначе трябва и той да хапне, за да сте квит, както се казва.

 

Та, да се върнем на чесъна. Решили сте да приготвите нещо с повече чесън. За целта сте приготвили няколко глави чесън, но времето напредва, а трябва да ги белите една по една, скилидка по скилидка...

 

Не, няма нужда, ние имаме решение за всичко. Има най-различни методи за белене на чесън, които да ни улеснят, но в повечето се изисква да извършваме все пак някакво действие.

 

 6654

photl.com

 

Да, ама сега няма да правим почти нищо.

 

Просто трябва да сложим главите чесън в микровълновата фурна и да я пуснем за около 20 секунди. Тя ще направи останалото.

 

 

След като извадим затопления чесън, просто трябва да го понатиснем на няколко места. Скилидките ще започнат сами да изпадат от люспите си, в които иначе така грижливо са скрити.

 

Ако не ни вярвате, то предлагаме едно видео, за да се убедите.

 

 

Ако пък сте страстни противници на употребата на микровълновата, тогава вижте още един алтернативен метод за белене на чесън, може пък той да се окаже вашият.

 

Рецепти