Такъв сандвич не сте приготвяли!
от Kulinar.bg | 22 май 2014
С рамен нудълси и много кашкавал

Всеки път се изненадваме от разнообразието, което предлага един единствен сандвич. Например мексиканската торта аохада или пък индийския вада пав.

 

А сега пък ще става дума за сандвич, който е направен от... нудълси.

 

Първо трябва да сварите рамен нудълси (такива, каквито се използват за супата със същото име), без да ги начупвате. След това ги отцеждате, оставяте ги да се охладят и ги намазвате с едно разбито яйце.

 

След това ги поставяте върху дъска за рязане и изрязвате 2 парчета с размера на филийки хляб с помощта на остър нож. Увивате получилите се парчета в пергаментова хартия и ги прибирате в хладилника.

 

След около 20 минути ги изваждате. Загрявате ги в тиган по няколко минути от всяка страна. Обръщате едното парче, слагате му кашкавал (не го пестете) и отгоре му поставяте другата "филия".

 

Запържете сандвича така, както пържите филийки.

 

Когато сандвичът е готов, той трябва да е с много хрупкава, златиска коричка отвън, а отвътре да е мекичък.

 

Добре е да сложите повече кашкавал, защото нудълсите ще попият част от него. Ако не е достатъчно, възможно е сандвичът ви да остане сух. Някои хора му добавят масло или пък втори вид сирене/кашкавал.

 

Изборът е във ваши ръце, стига да сте склонни да експериментирате и да забравите за хляба поне за малко.

 

Ако пък сте почитатели на класическите сандвичи с разнообразни плънки, обърнете внимание на свързаните рецепти малко по-надолу.

 

Рецепти