Суфле от гъби
Суфле от гъби
Източник: Thinkstock / Guliver
време
40 мин.
порции
Начин на приготвяне
за майстор-кулинари
1

Гъбите се почистват и нарязват наситно, заедно с пънчетата

2

Задушават се в част от маслото

3

В останалото масло се запържва брашното, след което се добавя млякото

4

Полученият бешамелов сос се отдъпва от огъня и след като се охлади леко, към него се добавят жълтците, задушените гъби, подправките и белтъците, разбити на сняг

5

Сместа се разпрделя във форми за суфле, предварително намазани с масло и поръсени с галета, като се запълва до 1/2 от обема на съдовете

6

Отгоре се поръсва настърган кашкавал

7

Суфлето се пече в предварително загрята до 200 С фурна 20-25 минути

8

Поднася се веднага.

Подобни рецепти
Любопитно