Супер начин да разрежем и поднесем диня
от Kulinar.bg | 22 август 2014
Продължаваме с полезните съвети :)

Доскоро наистина не се бяхме замисляли, че можем да намерим много различни начини за рязане на диня, далеч по-лесни от досегашния.

 

Не спираме да ви ги показваме, защото искаме да ви улесним максимално и всеки да намери своя начин, най-удобен за него.

 

Днес попаднахме на един от тези начини, който освен, че е лесен, е много удобен за сервиране на сочна диня както на масата у дома, така и в градината на парти с приятели.

 

Знаете, че е модерно да се презентират различни храни директно върху дървената дъска. Това си има своя чар – уютно е, различно и предразполагащо. Можем да сервираме и динята, директно на дъската.

 

Какво трябва да направим преди това? Да я разрежем.

 

Сложете динята на дъската и я срежете на половина. След това обърнете едната половина с червената част надолу, към дъската. Разрежете я както режете лук.

 

За целта ви трябва остър нож, както и за всяко рязане, впрочем.

 

Ако динята е прекалено сочна, попийте потеклия сок, след рязането и сервирайте динята.

 

Ако не успяхте съвсем да си представите това, което обяснихме току що, не се притеснявайте. Имаме и точното клипче, за да не сме голословни :)

 

Рецепти