Супер вкусни крокети, които НЕ са пържени
от Симона Иванова | 18 май 2017
Пълнени с прошуто и авокадо

Не знаем за вас, но ние обожаваме крокети!

 

Крокетите представляват смес от картофи, зеленчуци, месо, оформени в цилиндрична или плоска форма, покрити с хрупкава панировка и изпържени до златисто.

 

Резултатът - хрупкава коричка, топяща се вътрешност, наслада за всички сетива. 

 

Както всяко нещо - колкото е вкусно, толкова и нездравословно. Няма как да очакваме от нещо, което е пържено, да не е вредно. 

 

Ние обаче сме ви подготвили една страхотна рецепта, която не само че не е вредна, ами направо можем да я класираме към полезните.

 

Заинтригувахме ли ви?

 

Тези крокети са направени от картофи, а вътре имат сърцевина от авокадо, увито в прошуто. Колко по-вкусно може да е?

 

Сега ще ви дадем и рецептата за тези вкусни крокети и ще разкрием тайната, как така няма да ги пържим.

 

Продукти за около 8 броя крокети:

 

- 2 бр картофи

- 1 бр авокадо

- 8 парчета прошуто

- сол, пипер

- 2 с.л. майонеза

- 50 г галета

- 20 г пармезан

- зехтин

 

Още днес си пригответе тези крокети, за да накарате злоядите членове на семейството да хапнат авокадо. А защо авокадото е важно - припомнете си тези 10 причини да ядем повече авокадо!

 

Начин на приготвяне: 


Картофите се сваряват много добре, овкусяват се със сол, пипер, добавя се майонезата и се размачкват на картофено пюре.

 

Авокадото се обелва и нарязва на кубчета. Всяко парченце авокадо се увива в едно парче прошуто.

 

38313

 

Всяка от тези хапчици се увива в картофено пюре и се оформя хубаво топче. 

 

38309

 

Идва ред да приготвим панировката. За нея трябва да смесите галетата и пармезана и да запечете на сух тиган, докато добият хубав златист цвят. После я извадете в тавичка и оваляйте крокетите в нея. 

 

38310

 

И това е! Крокетите са готови за сервиране. Гарнирайте с хубава прясна салата. Точно преди да ги сервирате, леко полейте със зехтин. 

 

38311 38308

кадри - facebook/CChanelEng

Рецепти