Супа топчета Мария
Супа топчета Мария
Източник: Мария Симова
Тип ястие: супа
Кулинар: Мария Симова
време
70 мин.
порции
Начин на приготвяне
лесна
1

Рецептата участва в надпреварата за "Рецепти с кайма". 

2

В тенджера сипваме 2 л студена вода, прибавяме 1/2 глава ситно нарязан лук, малка глава целина, нарязана на малки кубчета, морков, нарязан на кубчета, 2 с.л. олио, сол и слагаме на котлона да заври.

3

През това време си приготвяме сместа за топчетата, като омесваме каймата с другата ситно нарязана част на лука, ориза, чубрицата, ситно нарязания магданоз, черния пипер, сол и белтъка на яйцето.

4

Оформяме малки топчета от сместа, които овалваме в брашно и пускаме в заврелия бульон. Сипваме доматения сок, посоляваме и след 5 минути варене, изключваме котлона, но супата оставяме, за да се довари, докато съвсем утихне.

5

В дълбока купа правим застройката от разбитото кисело мляко, жълтъка и 1 с.л. брашно, сипваме бавно 1/2 бульон, като непрекъснато бъркаме и вече готовата застройка връщаме в тенджерата, поръсваме със ситно нарязаните листа от целина и магданоз.

6

По желание добавяме 3 с.л. лимонов сок.

Подобни рецепти
Любопитно