Страхотна съботна закуска – яйчени сърчица
от Kulinar.bg | 06 септември 2014
Със сигурност ще изненадате и зарадвате семейството!

Вместо за пореден път да се чудите какво да приготвите за закуска и да слушате постоянните капризи на "домашните", вземете нещата в свои ръце и направете това изключително интересно, и в същото време – вкусно, предложение.

 

То представлява омлет с лук и моркови, но поднасянето му е това, което го прави много оригинално. Освен това формата му е наистина красива – малки, сладки сърчица.

 

За украсата пък можете да експериментирате, както пожелаете. Стръкове пресен лук или малко капки кетчуп – всичко би си подхождало с това супер предложение. Направете си го задължително! А ето как.

 

Необходими продукти:

 

4 големи яйца

1 стрък пресен лук

½ морков

1 щипка сол

олио

 

Начин на приготвяне:

 

Разбийте добре яйцата. Отделете в купичка малко от тях.

 

Добавете към основната смес нарязания на ситно пресен лук и нарязания на ситно морков.

 

Овкусете със солта и разбъркайте добре.

 

В малка купичка сложете олио. Натопете салфетка, свита на два-три пъти.

 

Загрейте добре тиган на средна темоература. С натопената салфетка го намазнете. Използвайте щипки.

 

Изсипете малка част от сместа, колкото да покрие тигана и да се получи тънък омлет.

 

След като се опече, го завийте на руло. Не махайте от тигана, а го оставете в края, до където сте го навили, намазнете и изсипете още малко от сместа.

 

Повторете същото – опечете и навийте от страната на вече навития омлет. И така няколко пъти, докато сместа свърши и се получи голямо яйчено руло.

 

Преместете рулото на дъска за рязане. Нарежете го колелца с дебелина 1 ½ см.

 

Вяко колелце отрежете на диагонал. Обърнете едната част и слепете. Ще се получат малки сърчица.

 

Натопете всяко сърчице в отделените яйца и ги опечете от двете страни, за да се слепят.

 

Украсете и сервирайте!

 

Не пропускайте и видеото, в което може да видите как точно да приготвите тази вкусотия!

Рецепти