Вместо за пореден път да се чудите какво да приготвите за закуска и да слушате постоянните капризи на "домашните", вземете нещата в свои ръце и направете това изключително интересно, и в същото време – вкусно, предложение.
То представлява омлет с лук и моркови, но поднасянето му е това, което го прави много оригинално. Освен това формата му е наистина красива – малки, сладки сърчица.
За украсата пък можете да експериментирате, както пожелаете. Стръкове пресен лук или малко капки кетчуп – всичко би си подхождало с това супер предложение. Направете си го задължително! А ето как.
Необходими продукти:
4 големи яйца
1 стрък пресен лук
½ морков
1 щипка сол
олио
Начин на приготвяне:
Разбийте добре яйцата. Отделете в купичка малко от тях.
Добавете към основната смес нарязания на ситно пресен лук и нарязания на ситно морков.
Овкусете със солта и разбъркайте добре.
В малка купичка сложете олио. Натопете салфетка, свита на два-три пъти.
Загрейте добре тиган на средна темоература. С натопената салфетка го намазнете. Използвайте щипки.
Изсипете малка част от сместа, колкото да покрие тигана и да се получи тънък омлет.
След като се опече, го завийте на руло. Не махайте от тигана, а го оставете в края, до където сте го навили, намазнете и изсипете още малко от сместа.
Повторете същото – опечете и навийте от страната на вече навития омлет. И така няколко пъти, докато сместа свърши и се получи голямо яйчено руло.
Преместете рулото на дъска за рязане. Нарежете го колелца с дебелина 1 ½ см.
Вяко колелце отрежете на диагонал. Обърнете едната част и слепете. Ще се получат малки сърчица.
Натопете всяко сърчице в отделените яйца и ги опечете от двете страни, за да се слепят.
Украсете и сервирайте!
Не пропускайте и видеото, в което може да видите как точно да приготвите тази вкусотия!