Страхотна идея за вечеря на Хелоуин
от Симона Иванова | 21 октомври 2015
Вкусно, лесно и ефектно

Ако сте решили тази година да отбележите Хелоуин, то със сигурност вече сте започнали да търсите идеи за декорация - за костюмите, за храната, за украса на помещението.

 

Е, за костюмите не можем много да ви помогнем. Но за храната - винаги сме насреща!

 

Около този празник най-често се набляга на сладкишите - за тях има най-много и най-различни идеи.

 

Но само със сладкиши не става, нали така? Особено ако сте решили да си спретнете малко парти вкъщи.

 

Затова и имаме чудесна идея за основното ястие на този празник. Супер вкусна отрязана ръка :)

 

Както се досещате, ръката не е истинска, а е доста вкусно месно руло, приготвено от телешко и кайма. 

 

Ако подредите тези съставки в тавичка, ще си имате страхотно ястие за любителите на месото, но тук, подредени по този начин, се превръщат в ефектна вечеря за празника.  

 

Нужните продукти: 

 

- 600-700 г кайма

- 1 яйце

- 1 ч.л. лук на прах

- 1 ч.л. чесън на прах

- сол и пипер на вкус

 

Тези продукти са за дланта и пръстите на ръката. Объркайте всичко добре и оставете настрани.

 

- голямо парче телешко или свинско филе (бон филе)

- сол и пипер

 

В тавичка, застлана с фолио, сложете парчето месо, поръсете със сол и пипер. След това от каймата оформете сплескана топка, която ще бъде длан на ръката. 

 

34563

 

От каймата започнете да оформяте пръсти. Те няма как да бъдат перфектни, но това не бива да ви тревожи. Накрая ефектът ще ви хареса!

 

34557

 

След това са ви нужни няколко парчета прошуто. Тях подредете върху цялата ръка. Те ще бъдат своеобразната кожа на ръката.

 

34562

 

34561

 

Понеже искаме да се получи ефект на отрязана ръка, ви трябва нещо, което да прилича на кост, излизаща от нея. За целта използвайте парче праз и дървен шиш. Забучете праза на клечката и забийте в долната част на месото, така че клечката да не се вижда. 

 

34559

 

Накрая намажете ръката с "кръв". За целта използвайте кетчуп, доматено пюре или доматен сос, какъвто предпочитате. Използвайте четка, за да намажете добре отвсякъде месото. Доматеният сос не само прави ръката по-автентична, но и предпазва месото от изгаряне, така че намажете добре отвсякъде. 

 

34560

 

Сложете във фурната на 180 С за около 45 минути. После внимателно прехвърлете в чиния и сложете около ръката допълнително доматен сос за още по-добър ефект. 

 

34564

 

Не пропускайте да видите и тези ултра лесни предложения за Хелоуин, с които да смаете гостите си!

Рецепти