Сладкиш с праскови
Сладкиш с праскови
Източник: Thinkstock / Guliver
Тип ястие: десерт
Сезон: лято
Кулинар: шеф Готвач
време
60 мин.
порции
продукти
400 гр. праскови
130 гр. захар
2 бр. яйца
1/8 ч.л. сол
20 гр. масло
Начин на приготвяне
за майстор-кулинари
1

Измийте прасковите и ги обелете

2

Нарежете ги на тънки резенчета и ги посипете с 2 супени лъжици захар

3

Оставете ги така да престоят, докато приготвите тестото

4

Изсипете брашното в широк съд

5

Направете кладенче в средата и чукнете яйцата

6

Сипете захарта и щипка сол

7

Омесете тесто и добавяйте малко по малко млякото, като продължавате да месите

8

В намазана с масло тава подредете оваляните в захар праскови

9

Изсипете отгоре тестото и изпечете сладкиша в умерена фурна

10

Като го извадите, го обърнете с плодовете нагоре

11

Бухналият по време на печенето сладкиш спада леко.

Подобни рецепти
Любопитно