Селска френска торта
Селска френска торта
Източник: Kulinar.bg
време
> 90 мин.
порции
Начин на приготвяне
умерено трудна
1

Смесете съставките за тестото – яйце, мляко, мед, масло и брашното със содата, като го прибавяте на части до получаване на тесто за разточване. Разделете на 8 равни топки. *Може да се наложи да добавте малко брашно при разточванео. 5 от тях разточете на равни кръгове с диаметър 25 см. Прехвърлете в тава с хартия за печене и изпечете за 5 минути на 170-180 С. Направете така с всичките 5 блата.  

2

*Останалите 3 блата могат да стоят до няколко дни в хладилник. Или си направете големи домашни меденки. 

 

36258        36262

3

Смесете сладкото със заквасената сметана и разбъркайте хубаво на гладък крем. 

4

За сглобяването на тортата: редувайте блат и крем за всичките 5 блата. След това намажете от всички страни тортата.  

5

На финала поръсете обилно със счукани ядки. Сложете тортата в хладилника, за да стегне.  

6

Всички права запазени © Kulinar.bg 09.12.2015

Подобни рецепти
Любопитно