Сач с пилешко, бекон и зеленчуци
Сач с пилешко, бекон и зеленчуци
Източник: Мария Георгиева
Тип ястие: основно
Националност: българска кухня
време
70 мин.
порции
Начин на приготвяне
умерено трудна
1

В студения сач изсипвам олиото.

2

Нареждам пилешките жулиени и нарязания лук на шайби.

3

Поставям в студена фурна и включвам на 180 - 200 градуса. Пече се, докато месото е готово.

4

Изваждам го в дълбок съд и в сача поставям бекона и гъбите.

5

Като станат готови и тях слагам в дълбокия съд.

6

Идва ред на зеленчуците. След като и те станат готови, ги изсипваме в дълбокия съд, прибавяме изпържените картофи, доматите, соевият сос и всички подправки.

7

Объркваме добре и изсипваме в сача.

8

Връщаме го за 15 - 20 мин. във фурната.

9

Вече готовият сач го вадим и поставяме на стойката за сервиране.

10

За по-голям разкош настъргах малко кашкавал отгоре.

Подобни рецепти
Любопитно