С какво да напълним чушки
от Kulinar.bg | 09 април 2014
Апетитни рецепти с различни пълнежи на чушки

Тъй като сме сериозни фенове на чушките, приготвени по всеяъзможни начини, решихме днес да синтезираме за вас любимите си рецепти за пълнени чушки.

 

Както повечето от вас знаят, една чушка може да придобие различен образ, в комбинация дори само напълнена с един продукт.

 

А любимите ни чушки са едни от най-толерантните в това отношение. Ако ви е омръзналата най-познатата рецепта за пълнени чушки скайма и ориз, а ви се иска да опитате нещо различно, това е вашата статия.

 

Изберете си пълнеж и си пригответе най-вкусните пълнени чушки.

 

Пълнени чушки с ориз Арборио е първият вариант, който ви предлагаме. Пълнежът включва още краве сирене, лук, домати и подправки, кото можете да промените по желание. Получава се вкусна и различна комбинация.

 

Пълнени чушки с извара. Ако обичате вкуса на изварата, пригответе чушките по този начин. Можете да изберете вида на изварата, маслеността, количеството на сол, или пък да ползвате обезсолена, кашкавалената също е вариант. Ястието е леко и подходящо за предстоящия летен сезон.

 

Можем да напълним чушките с булгур. Той е подходяща зърнеста храна за здравословна диета. Тази рецепта е и много ароматна, тъй като включва и канела и индийско орехче.

 

Пълнени печени чушки. Ето това си е рецепта две в едно – хем печени, хем пълнени чушки. И то с кашкавал, сирене и картоф. Интересно звучи, определно. Но ние напълно се доверяваме на вкуса на Светла Иванова.

 

Пълнени чушки с тиквички. Това са два зеленчука, които не сме свикнали да виждаме заедно в рецептите. Но ето, че може да се получи много интересна комбинация между тях. Слагат се и яйца и сирене, като спойващ агент и воаля – апетитни и различни пълнени чушки.

 

Пресни чушки, пълнени със сирена. За феновете на сирена, чушките са най-хубавото, в което можете да си сложите. Комбинацията е наистина прекрасна. Това е може би най-лятната рецепта, тъй като чушките не изискват топлинна обработка и се консумират студени. Разбира се, ако не разполагате с всички видове сирена, то можете да сложите само едно. Пак става супер.

 

Рецепти