Рецепти с коприва за свежа пролет в чинията
от Kulinar.bg | 13 април 2016
Вкусно и мнооого полезно

Тъй като вече сме в пролетния сезон, това значи, че трябва да се обърнем към добрите, стари, зелени приятели.

 

Не, не говорим за зелените човечета на Спилбърг, а за полезните зеленолистни зеленчуци.

 

Днес сме решили да ви припомним някои от най-вкусните ни рецепти с коприва. Както апетитът идва с яденето, ние бихме казали, че той идва и с гледането.

 

Не може да не ви се дояде нещо с апетитната коприва, след като видите тези кулинарни творения. Поне на нас така ни действат.

 

В полезните свойства на зелените зеленчуци няма абсолютно никакъв смисъл да ви убеждаваме. Вече всички много добре знаем, че те са супер важни за здравето ни и конкретно за мозъчната дейсност.

 

Нека преминем към готвенето, хайдеее :)  

 

 Гювече в тиган 

 

30491

          30493

 Снимка: Петя Петрова

 

Кой не обича гювече? Май няма такива. Това е едно много вкусно и лесно гювече. Мятаме го на котлона и е готово за точно за 30 минути. Ех, как обичаме точно такива бързи и вкусни  рецепти. 

 

Паста с коприва и бадеми 

 

30490

 снимка: 01cookbooks.com

 

Пастата е вкусна както и да я приготвим, но опитвали ли сте я в комбинация с коприва и бадеми? Става божествено и е доста различно от това, което сме свикнали да слагаме в пастата. 

 

Кюфтенца от коприва, сирене и ориз


30494

снимка: Марианна Калинкова

 

Ароматни, вкусни, полезни...какво повече може да иска човек от една рецепта. Е, да, вярно, не са от кайма, но това не значи, че трябва да ги подценяваме!

 

Супа от коприва

 

30492

снимка: Светла Иванова 

 

 

 

 

Класическа рецепта за супа от корпива. С нея много успешно можете да си направите прочистваща диета в унисон с пролетните дни. Да почистим тялото заедно с къщата, както се казва :) 

Рецепти