Рецепти с аромат на канела
от Kulinar.bg | 17 април 2014
За вкусни празнични дни

Канелата е подправка, която можем да слагаме в най-различни ястия. Но най-вече се асоциира с десерти.

 

Какво по-хубаво от аромата на прясно изпечен десерт с дъх на канела от любимите си рецепти с канела.

 

Празничните дни са най-подходящото време да си приготвим някой от тях. Няма да овъртаме повече, нека минем по същество.

 

Канелени мъфини със стафиди

 

Една чисто нова рецепта. Тестото е козуначено, а глазурата го допълва чудесно. Начинът на направа е различен и ще ви достави удоволствие.

 

Лесен боровинков пай

 

Както се разбира и от самото име на рецептата, тя е наистина лесна. Използва се готово тесто, а плънката е най-простичкото нещо. Но пък резултатът си заслужава.

 

Кекс с фурми

 

Съчетанието на канела, кафява захар, орехови ядки и фурми е удоволствие, което трябва да си доставите.

 

Канелени ролца с глазура

 

Ароматни и наситени вкусово. Ролцата се намазват с глазура от крема сирене, пудра захар и маргарин. Така ролцата придобиват празничен вид.

 

Канелени охлюви

 

Те са вариант на горната рецепта, но в тях няма глазура. Ако не искате да отежнявате рецептата допълнително, то изберете тази рецепта. Наистина прекрасна закуска.

 

Канелен десерт

 

За него ви трябва малко повече време. Но всяка домакиня има план в главата си и една рецепта, чието приготвяне изисква да престои едно денонощие не е никакъв проблем. Просто трябва да сте наясно с времето, с което разполагате. Опитайте този десерт, наистина си заслужава.

 

Морковен кейк

 

И една много любима рецепта. Комбинацията на моркови, канела и орехи си е класика. За тези, които не са опитвали моркови в сладкиш, ще кажем "изпузнали сте!".

Рецепти