Пюре от бакла
Пюре от бакла
Източник: Turkish Food And Recipes
време
60 мин.
порции
продукти
500 гр. бакла
1 бр. моркови
1/2 ч.л. захар
4 с.л. зехтин
1 ч.л. сол
1/2 бр. лимон
Начин на приготвяне
лесна
1

Натопете баклата във вода и я оставете да кисне цяла нощ. Ако е замразена, я използвайте на момента.

2

Сложете всички съставки в тенджера, залейте ги с вода и ги оставете да заврат.

3

Варете, докато баклата омекне, около 15-20 минути за замразена и около 60 минути за прясна.

4

Изцедете зеленчуците и ги пасирайте. Посолете със солта, добавете захарта и 2 с.л. зехтин.

5

Сложете сместа в купа и я покрийте с прозрачно фолио. Оставете в хладилник за 1 час, докато стегне.

6

Полейте пюрето с лимоновия сок и зехтина. Украсете със ситно нарязан копър.

Подобни рецепти
Любопитно