Пълнен хляб
Пълнен хляб
Източник: Добринка Христова Петкова
време
> 90 мин.
порции
продукти
Начин на приготвяне
умерено трудна
1

За тестото: 1/2 кубче мая, 1 с.л. захар, 2 ч.л. Сол, 300 мл топло мляко, 3 с.л. олио, 3 с.л. заквасена сметана, около 500-600 г брашно.

2

За плънката: 200 г пушено свинско месо (слайс), 100 г спанак, 5 сварени яйца, 100-150 г кашкавал.

3

От изброените продукти се замесва меко тесто (брашно, мая, захар, сол, олио, сметана и топло прясно мляко). Оставя се за 30-40 минути да втаса.

4

Разточва се на правоъгълна кора и в средата се нарежда пушеното месо (слайс) и сварените яйца, а отгоре се поставят накъсаните листа спанак и накрая се настъргва обилно с кашкавала.

5

Краищата на кората се нарязват на ленти и се загъват последователно над плънката. Поставя се в намаслена тава, маже се с разбит с малко прясно мляко жълтък.

6

Поръсва се със сусам и се пече на 180-200 С, до готовност.

Подобни рецепти
Любопитно