Правилно съхранение на хляб
от Kulinar.bg | 24 януари 2016
За да няма плесен по любимия ни хляб

Хлябът е основна част от храненето на повечето от нас. Именно затова отделяме такова важно място на хляба.

 

Пък и погледнато назад във времето, редица ритуали от живота на българите са свързани с различни обредни хлябове, пити и т.н.

 

С купешките хлябове, обаче, редовно имаме проблеми, свързани със съхранението. Слагаме ги в хладилника или пък ги държим в кутия за хляб, прехвърляме ги в нови пликчета, ако са пакетирани топли и са се образували влажни капчици, хлябът мухлясва...

 

Затова е добре да знаем кой е правилният начин за съхранение на любимия ни хляб.

 

Според специалистите е добре да държим хляба в хартиен плик, увит в памучна кърпа. Така остава пресен за по-дълго време. По-добре ще е ако купувате ненарязан хляб. Това също е важно за по-доброто му съхранение.

 

Това е добър начин да съхраним и домашен хляб. Затова, снабдете с хартиени пликове и спокойно си слагайте хляба в тях.

 

 3601

wikimedia.org

 

А що се отнася до кърпата, с която ги завиваме, тя наистина трябва да е памучна. В никакъв случай не трябва да има изкуствени материи, защото това може да е причина хлябът ни да се "задуши" и отново да последват онези нежелани петна със зеленикаво-сив цвят.

 

37510

savorysweetlife.com 

 

Нека видим и една изпитана рецепта за домашен хляб, ей така, защото няма по-хубаво нещо от това къщата да ухае на домашо приготвен хляб за вечеря :) 

 

 

Рецепти