Полярна пъстърва с масло
Полярна пъстърва с масло
Източник: Люба Грънчарова
Тип ястие: основно
Кулинар: lubagrancharova
време
30 мин.
порции
продукти
Начин на приготвяне
умерено трудна
1

Вземете 1 риба около 1.5 кг. Измийте, подсушете и овкусете със сол, черен пипер, кората и сока от лимона. 

2

В тавичка разтопете маслото, сложете рибата, поставете 1 стрък розмарин и сложете да се пече в предварително загрята фурна на 200 С 20 мин.

3

Нарежете картофите на кубчета, поръсете с черен пипер и сол. Загрейте тигана с олиото, поставете 1 стрък розмарин и сипете картофите да се пържат. Когато се зачервят от едната страна леко, ги обърнете на другата.

4

Извадете готовите картофи и запържете 2 скилидки чесън с люспите, сипете гъбите. Поръсете със сол и черен пипер, задушете за 5-10 мин.

5

Сервирайте с рибата.

Подобни рецепти
Любопитно