Полу-крем супа от картофи с бекон
Полу-крем супа от картофи с бекон
Източник: The pioneer woman
Тип ястие: супа
време
40 мин.
порции
Начин на приготвяне
умерено трудна
1

Нарежете бекона на кубчета. Сложете го в тенджера и го запържете до златисто на средна температура. Когато стане готов, го махнете от тенджерата и го оставете настрана.

2

Нарежете лука, морковите и целината на кубчета. Сложете ги в същата тенджера. Не я мийте от бекона! Нека да се поемат аромата и вкуса му. Добавете мазнината и оставете да се запържат. Отново на средна температура.

3

След като зеленчуците са се запържили (около 3-4 минути), добавете и картофите, също нарязани на кубчета. Оставете още 5 минути, след което посолете със сол и черен пипер.

4

Добавете зеленчуковия бульон (1,5 литра) и го оставете да заври. Гответе около 15 минути след това.

5

Объркайте брашното с млякото. Добавете го към супата и оставете да се вари още 5 минути.

6

Извадете 2/3 от супата и я сложете в блендер, за да я пасирате. Ако пасирате с пасатор, просто извадете 1/3 от супата и я оставете на страна, докато пасирате направо в тенджерата.

7

Смесете двете части. Ще се получи полу-кремообразна супа.

8

Добавете подправки на вкус. След това, изсипете сметаната, добавете и магданоза.

9

Сервирайте супата топла с настърган отгоре кашкавал, малко магданоз и, разбира се, запърженият бекон.

Подобни рецепти
Любопитно