Пингвини от крема сирене, моркови и маслини
от Kulinar.bg | 26 юни 2014
Страхотна идея за следващото ви парти

Приготвянето на предястията може да се превърне в много приятно и креативно занимание, особено ако поводът е домашно парти. Вместо да разчитате на кетъринг услуги, пуснете артиста в себе си на свобода и пригответе пингвини от маслини.

 

За въпросните хапки не ви е необходимо кой знае какво – черни маслини (по-малки и големи), крема сирене, моркови и клечки. Количествата са съобразени с мащаба на партито, което планирате. Разбира се, можете да ги приготвите и просто така.

 

Първо трябва да разрежете големите маслини по дължина и да им махнете костилките внимателно. Добре е крема сиренето да е със стайна температура. С помощта на прибор по избор, например малка лъжичка, напълнете маслините със сиренето.

 

С малко остро ножче премахнете излишното количество, все пак трябва да се естетически издържани, макар и да са се запътили директно към стомаха. Време е да поставите главите им – малките маслини.

 

Обелете и нарежете морковите на кръгчета, като изрежете отпред едно малко тригълниче – за краката. Малките триъгълничета пък можете да използвате за нослета. Подредете телата върху крачетата, в голяма чиния, и ги закрепете с клечка.

 

Приберете в хладилника за известно време и сервирайте.

Рецепти