Перфектните пуканки, без цели царевички
от Kulinar.bg | 09 февруари 2016
От направата до овкусяването

Отдавна не сме си говорили за пуканки. Но сега, когато сме в очакване на поредната церемония по раздаване на наградите Оскар, сме на вълна кино.

 

Е, както повечето хора, и ние си падаме по хапването на пуканки пред екрана.

 

Първо ще си припомним как се правят пуканки в домашни условия, ама не от онези, фалшивите, в микровълнова, а истински и здравословни пуканки с масло в домашни условия.

 

След това ще ви "подшушнем" как се отделят онези царевички, които не са успели да се пукнат:

 

Така и така сме ги направили в тенджера, нали така? Това, което трябва да направим, е да хванем тенджерата за двете дръжки, да придържаме хубаво капака и да разтърсим съда. По-тежките царевички, които не са се пукнали, ще останат на дъното. След това с голяма решетъчна лъжица изваждаме всички бели пуканки и ги слагаме в голяма купа.

 

Където можем спокойно да ги овкусим подобаващо.

 

Е, разбира се, ние ще ви предложим няколко от най-вкусните и разнообразни поръски за пуканки. Изберете коя ви допада най-много и действайте.

 

Ако пък сте почитатели на сладките пуканки, тогава ви предлагаме да си направите една голяма купа с карамелизирани пуканки у дома.

 

26807

photl.com  

 

И накрая остана само да решите кой филм ви се гледа и да се отпуснете на дивана. Какво по-хубаво занимание може да има за начало на седмицата. Все пак още не сме се настроили напълно за работната седмица.

 

Рецепти