Пастърмалия
Пастърмалия
Източник: Wikimedia Commons
Тип ястие: тестени, основно
Националност: балканска кухня
Кулинар: шеф Готвач
време
70 мин.
порции
продукти
30 гр. мая
6 бр. яйца
1 с.л. мас
1 ч.л. сол
Начин на приготвяне
умерено трудна
1

Размийте маята с малко топла вода.

 

2

Брашното смесете с топла вода и малко сол, добавете маята и започнете да месите. Трябва да се получи средно меко тесто.

3

Оставете го да втаса. След това премесете и се разделете на 8 топки.

4

Всяка топка се приплесква с ръце, като краищата трябва да останат по-дебели.

5

Нарежете месото на малки кубчета, посолете го и го разпределете върху пастрмалиите.

6

Отгоре сложете по едно парченце свинска мас и ги мушнете във фурната.

7

Когато са полуготови, ги извадете и отгоре им сложете от разбитите яйца. Върнете ги във фурната.

8

Когато са готови, пастърмалиите се намазват с малко мазнина по краищата и се увиват във фолио, за да омекнат.

9

Можете да поръсите с подправки по избор. А освен със свинско, пастърмалията се приготвя и с пилешко месо.

10

Забележка: Месото може да се намаже с масло, сол и черен пипер и да преседи 24 часа, преди да се сготви.

Подобни рецепти
Любопитно