Облекчете болката с тези храни
от Kulinar.bg | 23 април 2014
Природни начини за успокояване на някои видове болка

Страдате от хронична болка? Главоболие? Болки в мускулите? Следователно търсите някакъв ефикасен начин да облекчите състоянието си.

 

Според някои, естествените (природни) продукти, са най-добрият начин. Природата ги е създала така, че да имат противовъзпалителни свойства, което значи, че се борят с болките в тялото.

 

Следващият път, когато изпитате такава болка, можете да опитате да сдъвчете някоя от храните, които ще изредим след малко, и да проследите ефекта им.

 

Като искаме да направим предварителната уговорка, че не могат да се лекуват сериозни здравословни проблеми, които изискват специфично лечение.

 

Тези храни имат лек облекчаващ ефект най-често на болки в мускулите или главата.

 

Куркума

 

Сварете малко вода с мед и лимонов чай, сложете 1 лъжичка куркума и го изпийте.

 

Череши

 

Една купичка с череши би ви накарала да се чувствате доста по-добре.


Целина (селъри)

 

Можете да я добавите към супата, или да сдъвчете няколко парчета. Както в семената, така и в стеблото се крият свойства, облекчаващи болка.

 

Джинджифил

 

Знаем, че коренчето е полезно за разстроен стомах, но чували ли сте, че може да се хапва и при болка? Особено добър е за мускулни болки. Ако хапвате по 500 до 1000 милиграма на ден, трябва да изпитате осезаемо облекчение.

 

Орехови ядки

 

Те са полезни за мозъчната дейност и са богати на йод, но освен това се борят и с болката. Помагат и при различни подувания и отоци, свързани с активно спортуване.

 

Пипер Кайен

 

Кайена и лютите чушки съдържат вещество, наречено капсаицин. А редица болкоуспокояващи съдържат именно тази съставка в себе си. Затова заложете на кайена при болка.

 

Градински чай

 

Релаксиращ и вкусен чай се получава от това растение. Няколко листа от него във вряща вода облекчават болката, но и помагат за подобряване на паметта.

Рецепти