Няколко трика със сол, които ще ви впечатлят
от Kulinar.bg | 20 юли 2014
Защото са си наистина впечатляващи!

Солта е изключителен продукт, използван с хиляди приложения. Освен, че е най-разпространената подправка и почти няма ястие, в което да не се използва, солта има "дарбата" да се справя и с много други неща.

 

Вече ви показахме 4 различни приложения на солта, с които разбрахте как може да запазите някои продукти за по-дълго време.

 

Сега, обаче, е време да ви покажем няколко трика със сол, които със сигурност ще променят ежедневието и навиците ви.

 

Гответе по-бързо в микровълновата

 

Както е известно, в готварската сол има метал. А, металът загрява много бързо. Затова, когато използвате микровълновата фурна, за да готвите, ястието ви ще стане готово по-бързо, благодарение на солта и металът, който тя съдържа.

 

Поръсете със сол разлятото във фурната ястие

 

Представете си, че трябва да излизате, а туко що сте разляли част от ястието си в печката. Освен, че ще ви е по-трудно да излезете бързо, ще ви се наложи и да чистите. Не и с помощта на солта обаче. За да улесните деня си, просто поръсете сол върху разлятото. Така с времето тя ще попие и изцапаното ще се втвърди, за да може да почистите лесно, когато се върнете.

 

Почистете хладилника си

 

Когато почиствате хладилника си с различни препарати, рискувате да навредите на себе си и на близките си. Все пак, по този начин храната ви ще абсорбира всички миризми от вредните почистващи продукти. Разтворената във вода сол е далеч по-доброто предложение. Особено, когато се уверите, че почистените зони са напълно сухи и безопасни.

 

 

Успокойте пожара

 

Солта е много по-добро средство от водата за леки случай на пожар в кулинарна обстановка. Ако например използвате вода, за да угасите мазно ястие, знаете какво ще последва – ще започене да пръска навсякъде. Ако обаче поръсите яденето със сол, ще видите добрия ефект. Солта ще образува коричка на повърхността, която ще ограничи достъпа на кислород. Солта е подходяща и за барбекю. Когато печете месо и се образува огън, просто поръсете със сол.

Рецепти