Няколко начина за приготвяне на броколи
от Kulinar.bg | 15 март 2013
Когато се чудите каква гарнитура да прибавите към ястието...

Когато се чудите каква гарнитура да прибавите към ястието, няма да сгрешите ако просто се спрете на някой зеленчук, леко сотиран или запечен.

 

Вечерята става вкусна и полезна.

 

Както процедираме с всички зеленчуци, така избираме и броколи.

 

Внимавайте да са свежи, зелени, без никакви следи от повяхване. Отсранете най-дебелата част от кочанчето, отрежете розичките, а стеблата на половина.

 

Приготвяне на броколи в микровълнова фурна. Сложете нарязаните броколи в стъклен съд за печене, докато омекнат.

 

Процесът продължата около 4 минути. Този метод почти не се различава от задушаването.

 

Броколи на фурна. Загрейте фурната на 250 С, сложете хартия за печене на дъното на тава, изсипете броколите и залейте с 1 супена лъжица студено пресован зехтин и щипка сол.

 

Може да обърнете тавата веднъж, за да сте сигурни, че ще се опече добре. Печенето продължава около 10 минути.

 

Броколи на пара. Във вряща вода добавете една супена лъжица лимонов сок. Оставете за малко да се разтвори добре.

 

Сложете зеленчука на парата. Оставете да омекнат за 5 минути под капак. Овкусяването със сол е по желание.

 

Рецепти