Ненаситната калугерка
Ненаситната калугерка
Източник: Мария Георгиева
Тип ястие: десерт
време
50 мин.
порции
продукти
5 бр. яйца
2.50 ч.ч. захар
1 пак. ванилия
1 пак. бакпулвер
1 с.л. какао
1.50 ч.ч. вода
Начин на приготвяне
лесна
1

Разбиват се яйцата със захарта, добавя се брашното, смесено с бакпулвера
и накрая ванилията. Отгоре се нареждат ядки от орехи и се пече на 180 градуса.

2

След изпичането се оставя да изстине напълно. Нарязва се на квадрати или ромбове и се сиропира с горещия сироп.

3

Сиропът се приготвя от 1.5 ч. ч. захар, 1.5 ч. ч. вода, 125 гр масло и 1 с.л. какао.

Подобни рецепти
Любопитно