Най-шантавите кафета по света
от Kulinar.bg | 20 август 2014
Които си заслужава да опитате

Всеки път, когато изпиваме първата чаша кафе за деня, или поне тези от нас, които са страстни почитатели на напитката, благодарим, че то съществува.

 

Кафето е нещо, което всеки консумира по точно определен начин (с или без захар, мляко, сметана...), но понякога ни се иска да опитаме и нещо различно.

 

Колегите от Peika.bg са синтезирали най-шантавите кафе комбинации, които можете да опитате по света.


Копи джос

 

Необичайното в това кафе е горящият въглен, който се добавя. Попаднете ли в Йогякарта, Индонезия, попитайте за копи джос. Кафето се приготвя по обичайния за Ява начин – смляно кафе и захар се заливат с гореща вода. Накрая се добавя горящ въглен, който неутрализира киселинността на кафето.


Кафе с черен пипер

 

На много места в Мароко кафето се сервира с малко черен пипер. Освен него в чашата ви могат да се появят още индийско орехче, канела, кардамон или джинджифил.


Кафе със сол


 

Познато у нас като лек за махмурлук, кафето с щипка сол се консумира в някои части на Северна Скандинавия, Сибир, Турция, Етиопия и Еритрея. Вкусът не е солен (освен ако не се увлечете със солницата), а само горчивината на кафето се намалява.

 

Вижте останалите рецепти за странни кафета и още любопитни истории в сайта за пътешествия.

 

Рецепти