Най-хитрите начини за отваряне на вино без тирбушон
от Kulinar.bg | 02 март 2015
Винаги трябва да имаме резервен вариант

Няма нищо по-досадно от това да попаднете в следната ситуация – разполагате с хубаво вино, приятна компания, вкусна храна... и да НЯМАТЕ с какво да отворите бутилката с вино.

 

Като човек, който е изпадал в тази беда, ви казвам честно много е неприятно.

 

Но човешкият гений е неспирен в целта си да измисля всякакви трикове и хитрости, за да постигне целта си, дори обстоятелствата да му пречат.

 

В този ред на мисли, попаднахме на едно видео, в което са синтезирани няколко много интересни и приложими начина за отваряне на бутилка с вино, но без тирбушон.

 

Припомнете си и откъде идва корковата тапа.

 

Например, можете ли да си представите, че вино може да се отвори с помощта на горелка? Или на пирони и чук?

 

Звучи като, че ще падне голяма борба, но не е съвсем така.

 

Ако се намирате в някоя лятна къща или пък в къщата на село, може и да няма тирбушон, но почти със сигурност ще има отвертка и болт с резба.

 

Взе да става много загадъчно, нали.

 

Може би някой от вас ще каже "не може ли просто да напъхаме корковата тапа навътре в бутилката?". И ще има право, и това е начин.

 

Но не всеки обича заедно с глътката от любимото му вино да преглъща и парченца корк.

 

За да избегнем тези допълнителни екстри в устата си, ви предлагаме да видите видеото, в което ще можете да си изберете по кой начин лесно да отворите вино без тирбушон.

 

Рецепти