Най-перфектната паста със сос!
от Kulinar.bg | 22 април 2015
Приготвена по правилния начин

Обичаме паста в всичките й разновидности. Убедени сме, че и вие. Повечето деца харесват паста, спагети, макарони... и никога не се мръщят, когато ги видят на масата.

 

Но знаете ли, че има правилен начин да овкусим пастата със сос, така че вкусът й да стане още по-неповторим?

 

И както може би се досетихте, сме напът да ви покажем точно за какво става дума.

 

Ако досега сте сварявали пастата, отделно сте приготвяли соса и накрая сте ги съединявали, това е грешно!

 

3074130742 

 

Ето точно какво трябва да направим, за да си спретнем божествена паста със сос.

 

*Работете с малки количества, не повече от 1 пакет паста.

 

1.Направете соса в тенджера, сварете пастата в друг съд.

 

2.Добавете пастата към соса и разбъркайте. След това долейте малко от водата, в която е варена пастата.

 

30743

 

30744

 

3.В никакъв случай не мийте пастата под течаща вода и не я оставяйте да изстине. Така става лепкава и твърда.

 

4.Гответе пастата заедно със соса за около 1 минута.

 

30745

 

 5.На финала, на изключен котлон, добавете малко масло, зехтин и настържете пармезан или кашкавал към топлата паста.

 

6.Последният щрих направете с малко пресни билки, които сложете непосредствено преди на сервирате пастата. Разбъркайте и поднесете с още малко настъргано сирене.

 

Приготвена по този начин, всяка хапка от това ястие има най-превъзходният вкус на света!

 

Рецепти