Най-лесните палачинки
от Симона Иванова | 26 май 2015
Без да цапаме излишни съдове

Няма човек, който да не обича палачинки.

 

Когато са правилно приготвени и са меки, са едно от най-вкусните ястия.

 

А най-хубавото - могат да се комбинират с всичко. Могат да имат солена или сладка плънка, може да ги направим на торта или на вкусно топло предястие. 

 

Преди време ви показахме едни от най-вкусните идеи за палачинки

 

За да ги напълним с каквато и да е плънка, първо трябва да ги приготвим

 

Искаме да ви покажем един много интересен начин за направата на палачинки, с който ще избегнете цапането на каквито и да е съдове.

 

И това определено е най-лесният вариант за палачинки. Не са ви нужни нито купа, нито бъркалка, нито черпак. 

 

Трябва ви само - пластмасово шише!

 

Сместа за палачинките се приготвя направо в него и после директно от шишето се изсипва в тигана.

 

Това прави и дозирането по-лесно. Освен това, както вече казахме, не се цапат никакви съдове.

 

Може да ползвате бутилка от кетчуп, която има дозатор, и така ще ви е още по-лесно. Но ако не желаете да миете бутилката или нямате такова шише, използвайте обикновено пластмасово шише от вода (или от каквото и да е).

 

Освен шише ще ви трябва и фуния за по-прецизно сипване на продуктите. 

 

Ето ги и самите продукти:


10 с.л. брашно

3 с.л. захар

1/2 ч.л. сол

 

2 яйца

600 мл прясно мляко

3 с.л. олио

 

 

Сложете всички сухи съставки в шишето. Ползвайте фуния, за да ви е по-удобно. Разклатете добре, за да се смесят. 

 

След това добавете останалите съставки и разклатете старателно, докато стане еднородна смес.

 

Ако искате, можете да си приготвите сместа в купа и да ползвате шишето само като дозатор. Но идеята да направим всичко в един съд, и то такъв, който после може да изхвърлим, без да се налага да мием, си е доста изкусителна.

 

Този метод е подходящ и ако сте в полеви условия - в необорудвана къща, на палатка или ако ... сте студент в общежитие.

 

В леко намазнен тиган просто отливате от шишето нужното количество. И готвите от едната страна, после обръщате от другата.

 

И това е всичко!  Лесно, идейно и креативно!

 

Снимка - youtube.com

Рецепти