Най-вкусните рецепти за качамак
от Kulinar.bg | 10 февруари 2015
Качамакът може да има различни лица всеки път

Едно от любимите ястия на българина определено е качамакът. Ако не сте специалист по направа на вкусното царевично ястие, то вижте как се прави истински качамак.


Качамакът е традиционно ястие на Балканите. Приготвя се в България, Турция, Босна и Херцеговина, Румъния, Сърбия, Черна гора и Македония.

 

Основната му съставка е царевичното брашно. А, когато се приготви, наподобява вкуса на италианската полента и на румънската мамалига.

 

А сега ви предлагаме да хвърлите едно око и на едни от най-вкусните рецепти за качамак.

 

Качамак (Люба)

 

За тези, които предпочитат месце, нека си гарнират качамака с прошуто. Ако пък предпочитате, може да добавите малко маслини към порцията. Вкусът има чудесно допълва този на царевицата.

 

Винен кебап върху качамак

 

Виждате, че качамакът може да послужи много успешно и за канапе на ястието. Изглежда красиво и допълва ястието.

 

Качамак в гювече

 

Класическа рецепта за ястието, но поднесена по атрактивен начин. Така улеснявате сервирането, като порционирате предварително качамака. Ако желаете, можете да добавите и малко пържена сланинка.

 

Качамак с бъркани яйца и сирене

 

Ето още един много вкусен вариант за приготвяне на качамак. Хранително и много вкусно. А ароматът на маслото овкусява чудесно ястието.

 

Румънска мамалига (качамак)

 

Да си оближеш пръстите. Няма по-апетитно нещо от запържена сланина.

 

Полента (качамак) по генуезки

 

Италианците предпочитат да добавят кашкавал към царевичното брашно.

 

Изберете този вариант, който ви звучи най-вкусен, и си пригответе качамак. Или пък запазете тези рецепти и всеки път приготвяйте качамака по различен начин.

Рецепти