Най-апетитните сладкиши с мармалад
от Kulinar.bg | 04 октомври 2014
Които да си направите в съботния ден

Едни от най-вкусните тестени изделия са тези в чийто състав има мармалад.

 

И тъй като съботният ден е най-подходящото време от седмицата за направа на сладкиши, то нека ви покажем някои от най-вкусните рецепти за сладкиши с мармалад, с които разполагаме.

 

Сладкиш със стъргано тесто

 

Да, точно така, стъргано тесто. За тези, които не са го опитвали вероятно звучи леко абстрактно, но всъщност се получава много вкусно. Масленото тесто се комбинира чудесно с вкуса на мармалада.

 

Ролца с мармалад

 

Методът е много лесен. Правите едно тесто, разточвате на кора, мажете с мармалада и навивате на руло. Режете го на парчета и така се получават вкусните малки ролца. Вижте точните пропорции в линка към заглавието.

 

Макови охлювчета с мармалад

 

Тук тактиката е същата като при предната рецепта, но прибавяме и маковото семе. Което всъщност е много подходящо за тестени изделия.

 

Сладки пурички с мармалад

 

Вкусът на мармалада си отива и с канела. Сложете я към плънката на пуричките. Поднесете с чаша чай или кафе.

 

Рендосан сладкиш 

 

 

Това е вариант на сладкиша със стъргано тесто, но е дело на Даниела Коларова. В него има и орехови ядки, които го правят още по-богат, вкусен и хрупкав.

 

Торта Сахер

 

Не можем да пропуснем и тази чудесна рецепта. Оригиналът на рецептата е с кайсиево сладко, но Люба ни предлага да го направим с мармалад. Определено и така е много вкусен. Опитайте го, дори и да нямате специален повод за празник, а просто защото е събота и сте си у дома със семейството :)

 

Рецепти