Меню за Гергьовден "3х3"
от Kulinar.bg | 04 май 2015
Няколко рецепти за агнешко и свежи салати

Дойде време и за гергьовденското меню. То, както всички много добре знаем, включва агнешко и свежи зелени салатки.

 

Ако се случи в къщата да има и именик, Гергьовден става още по-весел празник. Тогава цялото семейство се събира и приготвя вкусна софра.

 

А нашата задача отново е да ви предложим няколко много вкусни празнични рецепти от "репертоара" на Кulinar.bg.

 

Започваме с агнешкото:

 

Гергьовско агне, печено в трап. Това е може би най-вкусният начин да приготвим месото на празника. Ритуалът по готвенето е любопитен, а рецептата е подходяща за голяма фамилия.

 

Пълнено агнешко бутче. Рецептата е на Люба Грънчарова. Нейното предложение е да напълним бутчето с колбас чоризо, спанак и пресни подправки. Става зелено, пролетно и празнично.

 

Агнешко със спанак. Зеленината е задължителна за сезона, не бива да ви учудва. Тази рецепта е за тези, които предпочитат малко по-сочните ястия. Приготвя се лесно и сравнително бързо.

 

Време е за свежите салатки:

 

Салата със спанак и козе сирене. Ако сте избрали рецепта за агнешко без спанак, то сложете го в салатата – сезонен и изключително полезен листен зеленчук.

 

Мароканска салата на Майъм Биалик можете да поднесете и като салата и като гарнитура към основното ястие. Тъй като е толкова богата на зеленчуци, а и е подредена наистина празнично. Ще достави удоволствие на всички на масата.

 

Салата с моркови и синьо сирене. Или на нас много ни се хапва тази комбинаия – зеленчуци и сирене, или наистина е много вкусно и не може да се пропусне. С добавени орехови ядки, става прекрасно и наистина здравословно.

Рецепти