Махнете натрупаните килограми след празниците!
от Kulinar.bg | 08 май 2013
Три, напълно приложими, правила, с които да влезете във форма

Дългите почивни празнични дни, в повечето случаи предполагат и повечко похапване. Ако и вашият случай е такъв, красивите дами от Jenite.bg ще ви помогнат да спечелите вечната битка.

 

Обикновено дори онези от нас, които са спазвали стриктно Великденските пости, не успяват да се въздържат от лакомия пред трапезата, около която се е събрала цялата фамилия. И която е отрупана с вкусотии, приготвени от най-изкусните готвачи във въпросната фамилия.   

А лятото вече е тук. Съвсем скоро ще отворят басейните, ще тръгнем на море и дори ще посещаваме партита със специфичен дрескод - изобщо, съвсем скоро ще ни се наложи да се покажем по бански. Ала фигурата ни ще е далеч от неотразима!

Ето три лесни "уравнения", които да спазвате в храненето, за да се чувствате достатъчно красиви в оскъдното облекло.

 

По-малко пиене на безалкохолни = по-малко ядене

 

Различни изследвания показват, че колкото повече газирани напитки, сокове и подсладени кафета с мляко консумирате, толкова по-гладни ще се чувствате. Така че ограничите приема им възможно най-много. Освен това не се заблуждавайте, че кенчетата с надпис "диетично" или "без захар" ще ви помогнат да заслабнете.

 

Учените твърдят, че организмът не се оставя да бъде заблуден от консумацията на сладки неща без калории. Напротив, той се подготвя да си ги получи и след като това не стане, започва да търси откъде другаде да си ги набави.

 

Разбира се, в това правило за консумацията на течности не включваме водата. Тя не само не трябва да се избягва, но и е повече от препоръчително ежедневно да се пият по 40 милилитра на килограм живо тегло.

 

+ 20, - 20 

 

Много е лесно! Просто намалете калоричната част от обяда си с 20%, а за да не останете с чувство за глад, увеличете здравословната порция отново с 20%. Пример: махате една пета от макароните, които по принцип бихте сипали в чинията си и запълвате мястото им със зеленчуци.

 

Изравняване на количествата прясна и обработена храна 

 

Диетолозите Мелиса Кларк и Робин Арънсън ни съветват да гледаме на менюто си така, както гледаме на гардероба си: купуваме си, например, скъпи дизайнерски обувки и за да компенсираме финансово, избираме доста по-евтина пола, с която бихме могли да ги съчетаем.

 

Приложена към храната, тази закономерност предполага след като сега сме хапнали готвено, при следващото ядене да заложим на пресните плодове и зеленчуци. Също така да редуваме пържено със задушено или печено.

 

Научете още от света на жените тук.

Рецепти