Макови кифлички
Макови кифлички
Източник: Мария Георгиева
Тип ястие: тестени, десерт
време
> 90 мин.
порции
продукти
Начин на приготвяне
умерено трудна
1

Брашното се пресява в тава и се прави кладенче. Маята се разтваря в хладката вода и се смесва с киселото мляко. Отделят се 2 жълтъка за намазване.

2

Останалите продукти се слагат в кладенчето и се замесва до меко тесто. Оставя се на топло да втаса, докато удвои обема си. Разделя се на 4 топки. Разточват се и се реже на триъгълници.

3

Едната плънка е със сладко от кайсии. Другата със сладко от джанки. Третата с течен шоколад. Навиват се кифлички и се нареждат в намаслена и леко посипана с брашно тава. Оставят се 20 мин. на топло.

4

Намазват се с жълтък, размит с малко вода и олио. Посипват се със сусам.
Слагат се във фурната и тогава се включва на 200 гр. и там си довтасват. Готовите кифлички се поръсват с вода и се загъват да се задушат.

Подобни рецепти
Любопитно