Кулинарни трикове: салата айсберг
от Kulinar.bg | 19 декември 2012
С него бързо ще отстраните сърцевината на салатата

Въпреки всеобщата илюзия, че през зимата трябва да се тъпчем с месо, зеленчуците са също толкова важни.

 

Особено когато ги консумираме в суров вид, под формата на салата. Асоциираме всички зелени салати с пролетта и лятото, но всъщност и през настоящия сезон може да ги включваме в менюто.

 

Ето защо ви предлагаме поредния кулинарен трик, с който ще отстраните сърцевината на салата айсберг за нула време, само с едно движение.

 

Как?

 

Хванете айсберга, като се уверите, че сърцевината му сочи надолу. Сега блъснете марулята с всичка сила в стабилна дъска за рязане. Обърнете и... готово! Би трябвало да сте си свършили работата.

 

 

Този трик ще ви бъде полезен, ако възнамерявате да режете много салата, за голяма компания, защото ще ви позволи да се справяте с листата по-бързо и по-ефективно.

 

Във Fitwell.bg ви очаква подробен видео инструктаж.

 

Рецепти