Кубчета лед и билки за стегната кожа
от Симона Иванова | 24 септември 2015
Лесна терапия в домашни условия

Всяка от нас се стреми да има хубава, гладка и стегната кожа.

 

Затова обаче са нужни всекидневни усилия. 

 

Освен всички кремове и маски, с които третираме кожата на лицето, добре е да знаем 1-2 трикчета, които да ни бъдат в помощ за поддържането на стегната и млада кожа.

 

Днешното ни предложение е точно такова - лесно, бързо, супер удобно за прилагане в домашни условия, а освен това - доста ефективно.

 

Чували ли сте за терапия с кубчета лед? Това е отдавна прилаган метод, при който с ледено кубче минавате по кожата на лицето. Така тя става по-стегната и гладка.

 

Ще разширим тази терапия, като "модифицираме" малко ледените кубчета. Ако към тях добавите билки, това ще заличи тъмните кръгове, подпухналите очи, ще стегне кожата, ще й добави повече блясък, ще намали образуването на себум и ще свие порите.

 

А е толкова просто... 

 

Знаете ли кое е важно за красива кожа? Припомнете си на кои храни да наблягате, за да нямате проблеми с кожата. 

 

Билките трябва да подберете според типа кожа, която имате.

 

За мазна кожа, предразположена към акне - подходящи билки са невен, градински чай, коприва, магданоз. 

 

За суха кожа - липов цвят и прясна мента. Вижте за какво още е полезна ментата

 

wikipedia.org


Как да приготвите подмладяваща и разкрасяваща терапия? 

 

След като изберете билките според типа кожа (може да използвате само една или да направите микс от няколко), сложете ги във вряща вода за 10-тина минути. 

 

Прецедете сместа и сложете течността във форма за лед. Оставете във фризера и изчакайте да се втвърдят.

 

* За предпочитане е да използвате минерална вода.

 

Ако искате да предотвратите поява на бръчки, добавете към билките зелен или черен чай. Те забавят процесите на стареене заради антиоксидантите, които съдържат.

 

Срещу тъмни петна по кожата, добавете към отварата няколко капки лимон. 


За да направите кожата по-мека, добавете няколко капки етерично масло - бадемово, сусамово или от авокадо. Това ще я омекоти и подхрани. 

  

Когато минавате с кубчетата по лицето си, е много важно да не натискате. За да предотвратите поява на малки капилярчета заради студа, може да сложите кубчето лед в тензух или фина кърпа. 

 

Заради допира на студения лед до топлата кожа, кубчето ще започне да се топи и капките ще остават по лицето ви. Не ги бършете с ръка или кърпа - оставете сами да попият в кожата, за да бъде постигнат желания ефект. 

 

 33636

youtube.com

Рецепти