Кренвирш кавърма
Кренвирш кавърма
Източник: Ваня Бикова
Тип ястие: основно
Кулинар: Ваня Бикова
време
45 мин.
порции
Начин на приготвяне
лесна
1

В малко мазнина задушаваме ситно нарязания лук и нарязаните чушки. Добавяме ситно нарязани 6 кисели краставички и консервирания боб с домати. Задушаваме за 10 минутки и добавяме нарязаните кренвирши. Задушаваме за няколко минутки и сваляме от котлона.

2

Поръсваме с целината и джоджена.

3

Разбиваме поотделно по 2 яйца за всеки омлет. Изпържваме омлетите от двете страни. Всеки омлет слагаме на дъното на купичка и в него сипваме от кавърмата. Завиваме го добре и обръщаме купичката върху чиния.

4

Отгоре изрязваме малко кръгче и украсяваме.

5

За гарнитура отстрани слагаме от консервираното червено цвекло и киселите краставички. Поръсваме с магданоз.

Подобни рецепти
Любопитно