Освен кафе...
Имате ли термочаша? Сигурни сме, че повечето от вас имат и си ги ползват с удоволствие. А ако все още не сте си купили, то само след малко ще ви убедим, че трябва.
Защото, когато нямаш време да изпиеш вкъщи кафето си, е супер удобно да си го вземеш и да му се насладиш напът за работа.
Термочашите имат няколко предимства. Първо и очевидно - запазват напитката топла.
Второ - затварят се плътно и няма възможност да се разтекат в чантата ви (ако, разбира се, сте затворили добре чашата). И освен това няма опасност да се напраши това, което носите със себе си.
Трето - непрозрачни са и всъщност никой не вижда какво носите, което е и фокусът на тази статия.
И точно на тези 3 техни предимства ще обърнем внимание. Защото благодарение на тях в термочашата можем да си носим много неща, повечето от които дори не сте си помисляли.
Започваме с очевидните течности, които можем да налеем в чашата. Чай, например. Ако не сте любители на кафето, но обичате денят ви да започва с топла напитка, спокойно можете да си направите чай и именно на неговата топлина да се наслаждавате, докато пътувате.
Особено удобно е, когато сте болни, но все пак се налага да излезете, а вкъщи сте си приготвили специален лековит чай, който не можете да си купите от някое магазинче.
В термочашата може да си носите и горещ шоколад. Кой пък е казал, че е само за кафе?
Относно студените напитки - без проблем може да си носите фреш. Така сте сигурни, че няма да се разлее, а през лятото - ще го държи студен.
Може да използвате термочашата за компот, айран или сок. Удобно и практично :)
* Припомнете си и за какво още може да използвате обикновената си чаша за кафе.
И преминаваме към малко по-нетрадиционните предложения.
Ако обичате да закусвате мляко с овесени ядки, но нямате време вкъщи, направете го в термочашата и го вземете с вас. Може да си направите и за обяд. Само не забравяйте да си вземете и малка лъжичка, за да има с какво да си хапвате.
Подчертаваме - съвсем не се шегуваме, в термочашата може да си носите супа! Така, тя ще се запази топла до обяд. Освен това няма опасност да се разлее, за разлика от варианта да я сложите в кутия.
А защо изобщо да си носим супа? Защото винаги е по-добре да хапваме нещо домашно приготвено и истинско, отколкото да обядваме банички от близката закусвалня.
И докато сме на тема здравословно хапване дори навън, понякога не ви ли се иска да хапнете салата за обяд? Само че как да стане това? Ако в офиса, където работите има възможност да си направите салата, тогава чудесно - мисията е наполовина изпълнена.
Но не може в офиса да занесем пакет сол, оцет, олио и половината шкаф с подправки. Затова ви предлагаме да приготвяте дресинга за салатата отвкъщи, а да я заливате в момента на консумиране, като по този начин ще се запази максимално свежа.
И къде да пренесете въпросния дресинг - малък вид термочаша е отлично средство за това. След като си залеете салатата, просто я измийте и си направете в нея следобедното кафе.
Виждате, че възможностите са много, стига да развихрим въображението си :)
снимки: kulinar.bg
Всички права запазени © Симона Иванова 26.11.2015