Как да познаете, че един ресторант е кофти
от Милена Димитрова | 23 януари 2014
Лошият ресторант си има няколко характеристики

Избирането на ресторант не е никак лесна задача.

Независимо от това дали пътувате из България или в чужбина, е доста трудно да се отсеят добрите от лошите ресторанти.

Ако сте наблюдателни обаче, има няколко "забележителности", които издават лошия ресторант отдалеч.

Ето кои са те...

Празните маси

Разбира се, че това е първият знак. Няма нужда дори да обясняваме колко убедителна е гледката на празен ресторант! При всички положения, или цените не са както трябва, или храната... Или и двете!

Странните промоции

От типа на: "Изяж 2 порции пържени картофи, спечели трета!". Изглежда така, сякаш се опитват да се отърват от некачествената си храна прекалено бързо... Всеки ресторант със собственици, които разбират от този бизнес, биха открили по-хитър начин да привличат клиенти.

Мръсните, скъсани покривки

Означават, че и хигиената в кухнята е на същото ниво...

Бавното обслужване

Виждате, че ресторантът е пълен, обаче 80% от хората седят на празни маси и нервно се оглеждат за персонала? Бягайте от този ресторант към следващия!

Фаст фууд влиянието

Ако и интериорът, и маниерът на ресторанта ви крещят "фаст фууд", то инстинктите ви са познали и храната няма да е на ниво. Това с пълна сила важи за всички (български и чужди) курорти, които се опитват да привличат хората с блясък.

Етно-вълната

Напоследък като гъби след дъжд никнат ресторантите с етническа кухня. В България (и не само) се появяват все повече заведения, претендиращи, че предлагат национални кухни. В които обаче няма нито един представител на дадения етнос.

Включително и в кухнята! Идеален пример в българския случай са "италианските" и "китайските" ресторанти. По-добре седнете на друго място.

Еднообразното меню

Едно добро заведение е редно да предлага не само пилешко месо! Още повече, голям брой от пилешките "специалите" имат един и същи вкус и всъщност е все тая кое точно ще си изберете.

Е, това правило е изключение в случая на рибния ресторант (например). При последния пък е добре да има истинско разнообразие на риба и морски деликатеси.

Това може да се случи единствено в градовете, които са близо до морски или океански бряг.

Рецепти