Как да нарежете чушка за секунди (видео)
от Kulinar.bg | 16 февруари 2014
Бърз и лесен трик

След някой и друг месец, на пазара ще започнат да се появяват истински, пресни чушки, които са отгледани под открито небе.

 

Тогава ще бъдете съвсем спокойни, че бързо и лесно ще ги отработвате с нож.

 

Защото Kulinar.bg вече ще ви е показал поне още три видео трикчета, които нагледно показват как се реже чушка.

 

Както се досещате, за това упражнение ще ви е необходим хубав кухненски нож и стабилна дъска за рязане.


Останалото е въпрос на практика, която също няма да закъснее. Чушките често присъстват в българските гозби, a и са страшно богати на витамин С. Дори повече от цитрусите!

 

Измийте чушките. Отрежете двете й краища. Хванете я и направете прорез по цялата й дължина.


Обърнете я и с едно плавно, постепенно движение, премахнете вътрешността и семките й, като я завъртате.

 

Ако ви трябват ситни кубчета, първо нарежете почистената чушка на жулиени, които след това ще накълцате.

 

Подробни указания ви очакват тук:

 

Рецепти